Verwerkt

Home / Verwerkt

APPELSAP

Ook een appel met een bluts of een schram wil nog graag zijn zongerijpte rijkdom met ons delen. Daarom persen we de appelen die onze strenge selectie niet doorstaan tot kostelijk sap.
Voor de kwaliteitsketen Cru maken we samen met PIPO de heerlijke 3-litervaatjes.

Van onze allerlekkerste appels, de Reinette de France, wordt het speciaalsap Rosine gemaakt.

Voor deze Rosine keuren en kiezen we de benodigde smaken en mengen we de verschillende karakteristieken tot een superieure blend. De wijn onder de fruitsappen, onze eigen grand cru!

STOOFPEREN

Onze oudste perenbomen leveren al meer dan zestig jaar de klassieke Beurre Alexander Lucas. Het zijn onze monumenten, ideaal voor de lekkerste stoofperen.
Vader Jef Vaes kweekte ze al, zoon Karel zet deze traditie met liefde voort.
Moeder Vaes stoofde de peren volgens een oud familierecept in rode wijnazijn en vanaf volgend jaar zullen onze peren ook op die wijze te koop zijn.
Tot die tijd zullen julie het nog zelf moeten doen.

STROOP

Vroeger was stroop vooral een goede manier om aan het eind van de fruitpluk de overschotten te verwerken. Tegenwoordig is stroop een hoogwaardig product dat in koperen ketels wordt bereid en waar de fijnproever zijn of haar vingers bij aflikt.
Onze Charline is een elegante appel-perenstroop die wordt gemaakt uit een selectie van Durondeau, Rosine, Beurre Alexander Lucas en Reinette de France.
Fruitig, pittig en vooral niet te zoet.