Peer

Home / Vers / Peer

We plukken en verpakken onze peren rechtstreeks in kleine houten kistjes.
Niet de grootte van onze peren moet constant zijn, maar de smaak.
Daarom kan je kleine en veel dikkere peren broederlijk naast elkaar in één kist vinden.

ONTDEK ONZE:

KARAKTERVOLLE DURONDEAU

De peer ‘Durondeau’, ‘Tongern’, ‘Poire de Tongre’ of ‘Beurré Durondeau’ werd ontwikkeld door de Waalse kweker Charles-Louis Durondeau, uit Tongres-Notre-Dame in Henegouwen in 1811. Ze wordt geplukt half oktober en rijpt van eind oktober tot november.

De Durondeau is voor ons de koning der peren. Het is een peer met een erg uitgesproken, aromatische, fris-zoetzure smaak.
De vruchten zijn middelgroot tot zeer groot, met een groenachtige schil en stevig vruchtvlees. De smakelijkste peren vertonen vaak een rode schijn langs één van de zijden.

STEVIGE, SMAKELIJKE CONFÉRENCE

Dit is de meest succesvolle peer in Europa. De meningen zijn verdeeld over de smaak en de textuur. Maar eigenlijk moeten constateren dat het succes natuurlijk niet onterecht is.
Wij geven bijvoorbeeld nooit water aan de peren om ze dik te laten worden. En dan is de harde vezelrijke peer echt wel bijzonder. Je kan ze zowel hard als licht gerijpt eten.
Al verschillende jaren hebben wij speciale percelen waar we boomrijpe vruchten rechtstreeks in de kist plukken. Ieder jaar hebben we er te kort! Dus laat weten hoe jij ze graag hebt?

DOYENNÉ DU COMICE, DE SAPPIGE PEER VAN WELEER

Dit is ze. De peer die je nog even moet laten rijpen tot ze een zoete geur krijgt.
Schillen en genieten met je gezin van de zachte stukjes smaak.
Hier krijgt het eten, of schillen voor mekaar een Zen gehalte.
tip: geniet samen en schil voor mekaar.

BEURRE ALEXANDER LUCAS, DE ENIGE ECHTE STOOFPEER

Stoofpeertjes is nog altijd pure nostalgie. Het beste recept is dat van mijn moeder.
Niet zo moeilijk. Schil de peren , snij ze gerust in stukken, breng wat water aan de kook,
voeg suiker toe en dan wijnazijn. Laat zachtjes inkoken, daarna
stoof je de peren in deze lichte siroop. Niet te lang, ze mogen nog beet hebben.
Ofwel voeg je een kaneelstok en kruidnagel toe tijdens het stoven, ofwel voeg je hem toe in de bokaal.Maar natuurlijk zijn ze heel bijzonder als ze op het moment gestoofd worden. Je kan meerdere keren stoven in dezelfde siroop.
Succes en stuur me een foto!